Książka kucharska dziennikarza cudem wybudzonego ze śpiączki

"Pięć pór roku", książka Mariusza Wachowicza / Fot. Fronda
0

Wydana nakładem wydawnictwa Fronda książka kucharska „5 pór roku w kuchni. Smak na życie” autorstwa Mariusza Wachowicza to cegiełka na jego rehabilitacje, po tym jak autor cudem został wybudzony ze śpiączki, po bardzo tajemniczym wypadku.

Jak informuje wydawca „„5 pór roku w kuchni. Smak na życie” to książka kulinarna jakiej jeszcze nie było. Oryginalne przepisy, odważne połączenia smaków, klasyczne potrawy z nutą modernizmu. I historia niezwykłego człowieka, który żył dla pasji, a teraz z pasją walczy o życie”.

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Autor książki „Mariusz Wachowicz to dziennikarz Polskiej Agencji Prasowej, doktor nauk ogrodniczych, projektant ogrodów, autor kulinarnego bloga, pasjonat fotografowania”.

Tajemniczy „wypadek, któremu uległ we wrześniu 2015 r. zmienił wszystko w życiu Autora. Mariusz został odnaleziony w środku nocy na ścieżce rowerowej, nieprzytomny z rozległymi urazami głowy. Lekarze nie dawali mu szans na przeżycie. Na długie tygodnie zapadł w śpiączkę. Nie było z nim żadnego kontaktu. Po roku od wypadku Mariusz przeszedł nowatorską operację wszczepienia stymulatora pnia mózgu, u prof. Wojciecha Maksymowicza w Olsztynie. Dzięki niej Mariusz, prawdziwy wojownik, powraca do życia”.

By autor odzyskał sprawność „potrzebna jest jednak codzienna, wielogodzinna rehabilitacja. To bardzo ciężka praca, którą Mariusz wykonuje, aby powrócić do normalnego życia. Kupując książkę, pomagasz – część zysków przeznaczona jest na rehabilitację Mariusza”.

Przepisy podzielone są na cztery pory roku. Wśród przepisów czytelnicy znajdą zupy, drugie dania i desery. Potrawy z warzyw, owoców, mąki i mięsa. Dania z Europy i Azji. Wszystkie ilustrowane zdjęciami opisywanych potraw.

Może ci się spodobać również Więcej od autora

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.