WZZ „Sierpień 80” wspiera protesty aborcjonistek. Szokujące oświadczenie przewodniczącego związku

aktywistki Strajku Kobiet atakujące katedrę w Katowicach/ fot. Twitter/Anna Mandrela

W poniedziałek (26.10.2020) Komisja Krajowa WZZ „Sierpień 80” poinformowała, że „związkowcy wspierają protestujące kobiety”. Przewodniczący Bogusław Ziętek wydał oświadczenie, w którym nawołuje do sprzeciwu całego społeczeństwa mówiącego władzy „no pasaran”.

W niedzielę aktywistki ze Strajku Kobiet zaatakowały kościoły w całej Polsce. Profanowano świątynie wypisując na ich murach proaborcyjne hasła, zakłócano Msze Święte. Wieczorem rozjuszony tłum usiłował wdzierać się do kościołów, których bronili działacze pro-life, Młodzież Wszechpolska, Straż Marszu Niepodległości oraz osoby niezrzeszone w żadnych organizacjach.

Czy związkowcy z „Sierpnia 80” nie widzą, z kim wchodzą w sojusz? Czy nie wiedzą, że „no pasaran” to hasło komunistów, którzy podczas wojny domowej w Hiszpanii mordowali księży i zakonnice? Aborcjonistki już zapowiedziały kolejne ataki na kościoły. Oto sceny z niedzielnych ataków. Czy WZZ „Sierpień 80” popiera takie akcje?

Źródło informacji: Facebook, Twitter