IPN stwierdza: podpisy Wałęsy nie zostały sfałszowane przez SB. Co na to „Sok z Buraka”?

Lech Wałęsa/ fot. facebook
1 3 635

„Prokurator Oddziałowej Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu w Białymstoku umorzył śledztwo w sprawie podrobienia przez funkcjonariuszy Służby Bezpieczeństwa na szkodę Lecha Wałęsy, w okresie od dnia 21 grudnia 1970 roku do dnia 29 czerwca 1974 roku w Gdańsku, dokumentów umieszczonych w teczce personalnej i teczce pracy tajnego współpracownika o pseudonimie Bolek” – poinformował Instytut Pamięci Narodowej w piątkowym komunikacie. „Przyczyną umorzenia śledztwa było stwierdzenie, że wskazanego wyżej czynu nie popełniono” – stwierdzono w komunikacie.

Wydawałoby się, że komunikat jest jasny i zrozumiały: funkcjonariusze SB nie podrobili podpisów Wałęsy. Lech Wałęsa był tajnym współpracownikiem SB w latach 1970-74 i to jednoznacznie wynika z informacji przekazanej przez IPN. Jednak dla fanów Wałęsy został spreparowany przekaz odwrotny i jest rozpowszechniany przez ich wyrocznię, czyli portal „Sok z Buraka”.

„Prezydent Wałęsa dostał dziś list, w którym IPN wycofał wszystkie zarzuty. TVP ani słowa. PiS milczy. Nawet na PRZEPRASZAMY was nie stać??? Nie jesteście żadnymi ludzkimi panami. Jesteście kłamcami. Małymi żałosnymi kłamcami” – taki wpis pojawił się na fb „Soku z Buraka” 13 lipca. Do tego grafika z Wałęsą i tekstem: „IPN zakończył śledztwo. Dokumenty w sprawie współpracy Wałęsy z SB sfabrykowane! A teraz pisioiry razem i głośno: Przepraszamy, jesteśmy kłamcami”. Na Facebooku post udostępniło ponad 10 tys. osób. Jest również udostępniany na Twitterze. Matrix!

Źródło cytatu: ipn.gov

Przeczytaj tez:

Co za prymityw! „Bohater” Wałęsa do Polaków: „Wy swołocz, obleśne świnie i zwyrodniałe sku*wysyny”

 

Może ci się spodobać również Więcej od autora

1 komentarz

  1. dryk mówi

    Bo ten rząd jest nieudolny! Nie ma paragrafu na to dziadostwo? Jest ! Tylko trzeba mieć odwagę go stosować.

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ta strona wykrozystuje pliki cookies. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close