Oświadczenie Jacka Międlara

Jacek Międlar

OŚWIADCZENIE

Docierają do mnie informacje, że różne osoby powołują się na mnie i przedstawiają się jako moi współpracownicy, żeby nakłonić swoich rozmówców do wzięcia udziału w przedsięwzięciach rzekomo przeze mnie organizowanych lub wspieranych. W związku z tym oświadczam, że moimi jedynymi współpracownikami są: Katarzyna Treter-Sierpińska, publicystka portalu wprawo.pl oraz mój pełnomocnik, mecenas Jarosław Litwin.

W związku z tym apeluję, żebyście Państwo nie dawali wiary zapewnieniom innych osób powołujących się na moje nazwisko. To, że ktoś pojawił się ze mną na zdjęciu, na manifestacji lub udzielił mi wywiadu, nie oznacza, że jest to mój współpracownik lub osoba ze mną zaprzyjaźniona. To, że ktoś publicznie deklaruje, iż jest narodowcem i patriotą, nie oznacza, że tak jest w istocie. Niestety, wielokrotnie ja sam pomyliłem się w ocenie osób, które znalazły się obok mnie i naiwnie obdarzyłem je zaufaniem wierząc w ich dobre intencje. Zdaję sobie sprawę z tego, że zapewne jeszcze nie raz moją dobra wola może zostać wykorzystana. Dlatego apeluję do Państwa o ostrożność i podkreślam: proszę nie identyfikować mnie z różnymi osobami tylko dlatego, ze pojawiły się ze mną na zdjęciu, filmie lub manifestacji. Sprawa jest poważna.

Jacek Międlar

Oświadczenie ze słowem dopowiedzenia:

1. Tak się pytam mówi

Skąd znasz Jacku i dlaczego ufasz pani Katarzynie Treter-Sierpińskiej?

1. Ada I. mówi

Ten młody W., posługujący się piórem, ale i butelką przypuścił ostry atak na Pana. Czyżby… to próba dobicia intelektu, konkurencji i asymetrycznie rosnącej popularności Pana wobec młodego W.? Haniebna granda!